tirsdag 1. september 2009

Mandagstema - ordet "tro"


Hos "mandagstema" (du finner den under mine fotoblogg anbefalinger) har de denne uken ordet "tro" som tema. Til å innneholde tre bokstaver er ordet "tro" et veldig stort ord. Det favner så mye følelser, så mange sider og så meninger. Når jeg tenker på "tro" så tenker jeg ofte på religiøse retninger - at man tror og lever etter noen regler og sannheter som gir livet mening. Dette bildet tok jeg i et bryllup i sommer som var og jeg relaterer ordet "tro" til dette bildet.

"La de små barn komme til meg og hindre dem ikke - for Guds rike hører barna til" står det i bibelen en eller annen plass. Jeg synes det er vakkert og jeg vil gjerne tro på det. Jeg kjenner at jeg tror men samtidig har jeg alltid stilt for mange spørsmål til at jeg kan kalle meg "troende" eller kristen. Den intellektuelle delen i hodet mitt tar opp større plass enn den følelsesmessige siden, tror jeg. Men, jeg synes det er fint at mennesker kan leve sammen og tro i mange forskjellige retninger - for det må det være plass til. Hvis Jesus virkelig har levd skulle jeg gjerne ha møtt han for fortellingene om han er utrolige fine. Dette var litt om tro fra meg. Fikk bare så lyst til å delta og da måtte jeg bare reflektere litt på si!

11 kommentarer:

 1. Nydelig bilde, og innlegg til temaet tro!
  ;-)

  SvarSlett
 2. Vakkert....er som å se min egen datter når vi er i kirken;)
  Tusen takk for kommentar i bloggen min!!=)

  SvarSlett
 3. Helt nydelig. Det er et fantastisk bilde. Favner inn en utrolig stemning av formidling og trygghet. Og ro. Det er et bilde som man bare kan sitte og se på, - og tenke. Utrolig spennende med alle de fine tankene dine. Takk.

  SvarSlett
 4. Hei! Takk for kommentaren! Koselig å se inn til deg, og så fikk jeg se at du er Harstadjente. Vet ikke om du så at jeg er fra derfra? 13 km fra sentrum. Nydelige bilder du tar, dette fra kirka også. Gode tanker har du og, la dem hele tiden gå videre... Ha en fin dag. Hilsen Margit.

  SvarSlett
 5. Nydelig bilde!
  Vakkert skrevet:o) Kjenner meg også igjen i det du skriver. Jeg er også for mange spørsmål til kirken til å kalle meg kristen...
  Takk for beasøket på bloggen min. Blir alltid så glad for hver kommentar jeg får.. hihi

  Klem fra Bea

  SvarSlett
 6. Tro og tvivl i et menneskesind. Meget fin tro-løsning.

  SvarSlett
 7. Godt skrevet! Og bildet passet så godt. Likte dette bildet veldig godt :)

  SvarSlett
 8. Et vakkert bilde! Kreativt, virkelig kreativt! Ser frem til flere bilder hos deg:-)

  SvarSlett
 9. How precious! I look forward to seeing more of your work as you join in I Heart Faces. (And your cat is quite a handsome one!)

  SvarSlett
 10. Vakkert bilde og tanker om tro.

  SvarSlett
 11. Et aldeles fantastisk bilde du har tatt her Heidi. Jeg er meget imponert.
  Alt fra at presten snakker, til den lille piken som tydelig er lsiten og trett etter mye ståhei.
  Skjønner godt at du reflkekterte over dette bildet. Fikk meg til å undre selv.

  Takk for at du deler.

  SvarSlett